torsdag den 19. marts 2009

polenta - POL EN TA


Nede i 90erne var der polenta-perioden bandt os kokke. Det blev stegt, brugt som carrier af forskelligt charcuteri til antipasti, der blev lavet polentalasagne og jeg ved snart ikke hvad. Den samme tid var præget af fusionskokkerierne, pesto og soltørrede tomater. Jeg savner ikke den tid, men polenta helt fra grunden, 60 minutters træning af rørearmen - og masser af parmesan. Det er norditaliensk bondekost. Jeg tænker af Dolomit-tropperne har varmet sig i frostklare vinternætter med dampende polenta, tanken om en dejlig kvinde og grappa. Jeg laver braiseret lammeskank i tomat, rosmarin og hvidløg til.

3 kommentarer:

Signe sagde ...

Åh, hvor er det godt at jeg skal til Norditalien lige om lidt - glæder mig så meget til at spise italienske lækkerier - heriblandt grillede polentaskorper, mums!!!

Jakob Kristian Sørensen sagde ...

Ej du er heldig! Hvorhen og hvornår skal du afsted? Er det hele familien der skal på tur?

Signe sagde ...

Vi kører hele familien fredag den 3. Vi skal fejre min fars 60 års fødselsdag skærtorsdag i Sequals - en meget lille by 40 km fra Udine. Vi glæder os meget.