tirsdag den 17. februar 2009

Se, sam estragongongon!


Andreas laver salaterne til aftenernes middage her i HNClausens Gade #17. Han køber selv ind i Netto i Jægergårdsgade, 8000 C. Han skærer det hele ud og anretter i en skål eller på et fad eller hvad han nu synes er sagen på dagen.
Og så har han udvidet repertoiret for nylig. Han er gået videre med dressinger - til salat forstås.

Her kommer dagens dressing fra laboratoriet - den lyder måske lidt mærkelig, men den smager som noget der er magisk godt. Jeg havde sgu aldrig tænkt, at estragon og sesam passede sammen, men det er helt fantastisk. Opskriften er således ikke min - ej heller stylingen. Men jeg har da taget fotoet...

Sesam-estragon-dressing
1 groft revet Elstar-æble
1 spsk. svampeolie (en xxx jomfru m. tørrede svampe)
2 spsk. koldpresset solsikkeolie
2 spsk. sorte sesamfrø
1 spsk. estragoneddike

Rør sammen og smag til med en ganske lille smule havsalt. Den er sød, sur, fed, jordagtig, parfumeret og helt vildt mystisk. Blændende stykke arbejde mand! Den blev i øvrigt hældt over en salat af baby salatmix, søde røde peber, mozarella & nogle øko-tomater der smagte af en lille smule mere end ingenting.

PS. det her er nuser - tyvstjålet fra mine venner på Wikipedia: Navnet "estragon" stammer fra
fransk, og på latin betyder det "lille drage".

Ingen kommentarer: