onsdag den 25. februar 2009

biga 3000 - restemad #2


Det her er en slags restemad. En biga acida for at være helt præcis. Min er en biga 3000 fordi det lyder cool. Som noget i et motorløb.

Well, det går ganske enkelt ud på, at gemme ca. 1/3 af sin brøddej i en krukke i køleren. Og så tilsætte den til den næste dej man laver. Reglerne er:

Vask aldrig din krukke - lad resterne hænge ud dernede på kanterne.

Gem den uendeligt - men giv den lidt mad engang imellem. Rør den op med lidt væske (evt. juice)
og mel, kerner, klid og skaldele, tørrede frugter blødt op i vand, honning etc. etc. Det gir liv til de små væsner.

Det giver en finurlig og stilfærdig syrlighed i dit brød. Hit it! Det er afsindig meget billigere end selv dårlige bagere. Også med mel af bedste økologiske kvalitet.

Ingen kommentarer: