tirsdag den 17. februar 2009

Rødspætter mfl.


Foto: Lee Edward
Husk det her - spis ikke fisk mandag. Fisken har ligget ved fiskehandleren fra fredag, så frisk kan den vist ikke kaldes længere. Tirsdag er til gengæld helt perfisk! Og torsdag i øvrigt...

Og - her i speltghettoen Frederiksbjerg, Århus C - steger man dem vendt i - ja - groft speltmel. Og de steges i smør til de er gyldne og lækre og ikke mere end præcist gennemstegte. Der skal rodfrugtmos til sådan en synes jeg - med lidt pivegul rapsolie.

Og så lige i øvrigt. Her til morgen i Godmorgen DK var Camilla Plum inde og lave restemad. Det var hun fordi vi smider alt for meget spiselig mad ud. Og det har hun virkelig ret i!! Brug fornuften når du vurderer om noget er for gammelt. Tørt brød bliver til croutoner med lidt olie og måske en krydderurt (rosmarin, timian, salvie etc.). Vær sikker på dit køleskab er koldt nok - mål det med et termometer. Det sikrer holdbarheden på de fleste ting. Tilbered grøntsager der er ved at være slatne - så kan de bruges som tilbehør de næste dage. Kød er først for gammelt når det lugter så man ikke er i tvivl. Fisk skal altid være friske og på køl. de fleste spegedrenge, tørsaltet bacon og lufttørret kød kan tåle at hænge ude i køkkenet. Det ser ovenikøbet nuser ud gør det...

Ingen kommentarer: