mandag den 5. januar 2009
jeg er en sylter
Sylteriet er et godt sted at være - hele året. Jeg kom lige i tanker om det, gjorde jeg. Altså hvor godt det egentlig er.
Næsten alt kan syltes. Eller laves til chutney - som vel nærmest er en Ost-indisk udgave af de ting Laura har stående på hylderne i fadeburet i Matador?
Well - her er en opskrift på en chutney - der kan bruges alle mulige former for frugt. Jeg vil anbefale f.eks. ferskner, mango, nektariner, pærer, meloner und so weiter...
Frugtchutney
250 gr. frugt
5 spsk. rørsukker
3 spsk. hvidvinseddike
1 tsk. havsalt
5 kardemommekapsler
1 tsk. hele sennepsfrø
1 spsk. frisk ingefær i julienne
Varm en tør pande op til den er meget varm. Rist kardemommekapslerne i et par minutter til de begynder at afgive deres kamferagtige aroma. Tag dem af panden og lad dem køle af. Hæld alle ingredienserne i en gryde og varm igennem. Lad simre ved meget svag varme i 15-45 minutter og
smag til med eddike og rørsukker. Frugten skal være helt mør.
Lad chutneyen køle ned og hæld på steriliserede glas – evt. skyllet i atamon. Frugtchutney er perfekt til fiskene og kogekødet.
Etiketter:
chutney,
foodstyling,
foodstylist,
frugt,
ingefær,
januar,
kardemomme,
krydderier,
kulinaria,
sennep,
sennepsfrø,
sylte,
syltning
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar