lørdag den 27. december 2008

meatbeatmanifesto

Tilføj billede
Foto: kopiret til kulinaria 2008 - jakob kristian sørensen
Wow - al den andemad og flæskemad. Det kan jeg godt nok godt li' - ka' jeg! Ikke desto mindre, skal man jo ikke være blind - ej heller svagtsynet - overfor den kontekst man bor i og den sammenhæng man er en del af.
Det sidste ignorerer jeg - men det andet tager jeg skam ganske seriøst!

Derfor - her kommer en opskrift som siger byebye langtidsstegt flæskefætter - hellllooooooo raw fuckin' meat!

Opskriften er til 80 personer:

12500 gr. kalvekød DK af absolut fineste kvalitet - hakket fint i hånden
145 gr. tørret rosmarin
0,8 l. ekstra jomfru olivenolie
1,2 kg. havsalt
58 gr. sort peber - kværnet

Vend alle ingredienser grundigt sammen.
Form farsen til boller - og steg dem ved ekstrem hård varme i 18 sekunder på den ENE side. Server med det samme med parmesan - friskrevet.


9 kommentarer:

Unknown sagde ...

. . . nogen gange er det bare dét der skal til - nemlig at gå amok i kød!

;D

Jakob Kristian Sørensen sagde ...

ja for satan da... selvom det ikke er fordi der er blevet holdt igen på proteinet hen over julen!

Cross Stitch Junkie sagde ...

For real? 18 sek. og ikke en skid mere? Hva' er det nu for noget moderne noget!?

Jakob Kristian Sørensen sagde ...

Rolig nu. Det er egentlig ikke så moderne igen vel. Bøftatar har vel været på enhver smørrebrødsseddel med respelt for sig selv i omkring hunderede år. Men jeg indrømmer at det er lidt fimset med rosmarinen og det......

Unknown sagde ...

nuvel rosmarinen er fimset - men én ligger mere mærke til, at det tolv og det halv kilo ønskes hakket fint i hånden . . ahaha!

80pax til bøf tartar

sæt igang!!

:0)

(we dooo lurve tartar!)

Cross Stitch Junkie sagde ...

Altså, tatar har man jo ligesom hørt om herude. Det var mere de 18 sek. jeg synes, der lød moderne. Altså, tatar er bare et pænt ord for råt kød, ikke? Hvad skal de kødklumper så steges i 18 sek. for? Ja, jeg spørger bare. Jeg er jo ikke KÅK.
Men næste gang jeg får 80 gæster på uanmeldt visit, ved jeg hvad jeg kan diske op med i en fart :-)

Jakob Kristian Sørensen sagde ...

OK OK det ER også fimset - det er bare noget med at det både er stegt og råt på samme tid.... shit det er fims mand - ren fims!

Jakob Kristian Sørensen sagde ...

Opskriften kan i øvrigt frit divideres ned - ja, den er faktisk bare ganget op for spassssss....!

Jakob Kristian Sørensen sagde ...

Opskriften kan i øvrigt frit devideres ned - ja, den er faktisk bare ganget op for spassssss....!