tirsdag den 30. december 2008

hvem mangler en forret?


Her er der lige en rigtig god men stander dyr forret til nytårsaften. Den er også tilbage fra de glade finansdage hvor man kunne låne et solidt beløb med sikkerhed i skorstenen - tænk på temaet fra Matador og lad erindringernes billeder glide forbi til den her:

Bruschetta m. grillede kammuslinger & kaviarmayo

Kammuslinger er en af mine største favoritter! De har en helt særlig konsistens. Hvis de er tilberedt korrekt er de sprøde fra grillens hede udenpå og bløde, nærmest rå indeni. Deres smag er feminin, diskret og helt perfekt i samspil med kraftige herrer som chorizo, røget, saltet og grillet svinekød, braiserede oksekæber, vildt mm. Helt specielt gode er de med thairetten ’sweet pork’, der er saltet og kogt svinebryst karamelliseret i palmesukker, nam pla (fiskesovs), firske korianderrødder, hvidløg og hvid peber.

24 kammuslinger
50 gr. ægte kaviar
1,5 dl. mayonnaise (øko eller japansk QP)
Juicen fra 1 lime el. citron
12 skiver grillet brød – gnedet m. frisk hvidløg
Ekstra jomfru olivenolie


Varm en grill op til den er ekstremt hed. Vend kammuslingerne i ekstra jomfru olivenolie og grill (eller steg) dem ca. 2 minutter på ’top’ og ’bund’. Tag dem af grillen og drys med havsalt og friskkværnet sort peber.

Rør kaviaren sammen med mayonnaisen og smag til med limejuice og friskkværnet sort peber. Fordel kammuslingerne på bruschettaerne og anret kaviarmayoen ovenpå. Nogle vil mene der mangler noget grønt – rucola, persille eller hvad ved jeg. Jeg synes det er synd at fjerne fokus fra den dejlige, og kostbare råvare. Derfor uden dikkedarer! Retten kan også laves med stenbidderrogn, lakserogn, ørredrogn, löjrom osv. Det bliver ikke det samme, men ligeså godt, bare på en anden måde!

Drikkevareforslag:
Champagne, champagne, champagne!


Ingen kommentarer: