torsdag den 1. januar 2009

Østers dagen derpå...


Den bedste kur mod tømmermænd - hvis man altså er så heldig at have fået sådan nogle med sig i nattens løb - er friske østers. Her med agurke-dild-salsa - sådan lidt nordisk i stilen. Min underbo og nytårsvært igår - Horatio - mente at han engang, til et af ambassadørens baller, har fået de meget lækre vesters - og foretrækker nu dem. Jeg kan li' østers!

Østers m. dild & agurkesalsa

Østers er fantastiske da de besidder kompleks smag og ikke mindst konsistens uden man egentlig skal gøre ret meget ved dem. De skal åbnes og kan serveres rå og naturel - uden nogen form for medspilller. Jeg foretrækker dem med en enkel smagskoncentreret partner at læne sig op af, så de kan folde sig helt ud sammen. I New Orleans fik jeg engang serveret 6 østers til morgenmad efter en meget våd nat. Den specialiserede og virtouse østerskok kaldte sig ’Oyster Pimp’ og var imponeret over hvor godt jeg kunne lide dem. Som tegn på hans respekt, gav han mig en ekstra østers. Det var en meget stor østers på vel omkring 120 gram uden skal! Jeg måtte bide den over i 3 store bidder inden den kunne sættes til livs sammen med lidt ketchup og et gavmildt skvæt Tabasco. En alvorlig, men rensende prøvelse efter en lang nat i ’The Big NO’!

24 østers i egne skaller – åbnede og skyllet i en smule havvand
10 cm agurk – kernerne fjerne og resten skåret i meget fine tern
3 spsk dild – meget finthakket
Juicen fra 1 lime
1 spsk. ekstra jomfru olivenolie

Vend agurketern, dild, limejuice og ekstra jomfru olivenolie sammen. Smag ikke til, da østers er salte i sig selv. Server en tsk. relish på hver østers.

Ingen kommentarer: