tirsdag den 23. december 2008

Konfedt - saftige lår - jeg sætter bisserne i dem!


Jeg laver de traditionelle ting juleaften. And (eller gås de år det lykkes at fange en;-) flæskefætter og alt indenfor condiments og tilbehør. I år laver jeg som en ekstra fedtet bonus også andeconfit. Confit er i det her tilfælde saftige lår der har ligget at par døgn i en tørsaltning med enebær, fennikelfrø, knuste laurbærblade og sort peber. Det trækker vandet ud af lårene - og installerer masser af smag istedet. Derefter koges de forsigtigt i andefedt eller en lækker olie i nogle timer - til de falder fra benet af mørhed. Derefter kan de køles ned og holde sig i måneder gemt helt væk under fedtet.
Når de skal spises - steges de på skindet, der får en helt særlig sprødhed. Det er fantastisk - saftigt kød, sprødt saltet skind med perifære aromaer fra krydderierne. I love it! Og så er der sgu noget frækt ved at blive ved med at sige lår, lår, lår og bare lår....

1 kommentar:

Lillemor sagde ...

God bedring. Jeg håber, du når at blive rask til juleaften. Glædelig jul til dig og kæresten. Er hun mon kommet i gang med at brodere?