onsdag den 25. februar 2009
biga 3000 - restemad #2
Det her er en slags restemad. En biga acida for at være helt præcis. Min er en biga 3000 fordi det lyder cool. Som noget i et motorløb.
Well, det går ganske enkelt ud på, at gemme ca. 1/3 af sin brøddej i en krukke i køleren. Og så tilsætte den til den næste dej man laver. Reglerne er:
Vask aldrig din krukke - lad resterne hænge ud dernede på kanterne.
Gem den uendeligt - men giv den lidt mad engang imellem. Rør den op med lidt væske (evt. juice) og mel, kerner, klid og skaldele, tørrede frugter blødt op i vand, honning etc. etc. Det gir liv til de små væsner.
Det giver en finurlig og stilfærdig syrlighed i dit brød. Hit it! Det er afsindig meget billigere end selv dårlige bagere. Også med mel af bedste økologiske kvalitet.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar