onsdag den 12. august 2009

torvet


hver onsdag morgen de næste 10 år, kommer jeg til at gøre det samme som jeg gjorde her til morgen. og sidste onsdag. ogdetfordi - jeg følger jo andreas i skole. fjordsgades skole her på frederiksbjerg, århus c. på vej derhen kigger vi lige ned ad ingerslevs boulevard. der står torvefolkene og stiller deres boder op. så taler vi lige om hvad vi skal have til aften og om hvad der mon nu er kommet i sæson og den slags kokkesnak. for her i huset bor der 2 kokke. lille chef og store chef. lille chef går i skole sårn lidt ved siden af hans karriere som kok, prof. cykelrytter og prof. fodboldspiller.

og lige nu - dér oppe på torvet altså - er der nok at tale om. nye dit og spæde dat. broccoli, blomkål, salater, rødbeder, kartofler, de første pærer, morgenfruer und soooo weiter!

jeg købte krondild. sensommerens store krydderurt. majestætisk i smag og med en knejsende æstetik. jeg synes den er ubeskrivelig smuk. feminin og potent på samme tid.

derfor ser dagens menu sådan her ud:
svinenakke braiseret i æblemost & krondild
spidskål i rå med jomfru xxx & parmigiano
nye rødbeder med søde kys

de meste blev som sædvanlig handlet hos hr. og fru samsø. dem kan vi nemli li'!

4 kommentarer:

Pedrsn™ sagde ...

krondild er SÅ fantastisk, Ja nemlig ja!

ftw!

Jakob Kristian Sørensen sagde ...

guered så! og lige nu i hele min lejlighed for den braisering den tager ved derude. den har gjort mig så stander sulten, at den lille bitte rest der var tilbage af lasagnen. altså den der skulle have været i andreas' madpakke imorgen. den har jeg spist! for hellvede da oss!

Tove sagde ...

Tænk at du ikk ku la wær

morten okbo sagde ...

dah blyvvah ringet til statsamtet!