tirsdag den 11. august 2009

fisk om mandagen


foto: lee-edward.com
af en eller anden meget mærkelig grund, har jeg altid(!) lyst til fisk om mandagen. Jeg har kigget i hjaaarne-arkiverne efter grunde og sammenhænge, men indtil videre intet fundet.

jeg har ringet til perpetri fordi han han er nok den klogeste jeg kender, men han anede faktisk ikke sine levende råd i netop den her sag. har også kontaktet mårdenokbo, for han tror han ved det hele. men han kom med en tåget forklaring, der i bund og grund mest handlede om at han var træt, efter at have været på testrup højskole og undervise, eller hvad han nu end laver derude.

måske - men kun måske - hænger det sammen med, at man aldrig skal spise fisk om mandagen. jo, røget makrel og en sild og den slags konserverede fisk er fine, også om mandagen. men friske fisk er ikke friske længere når vi når til mandag. fiskehandlerne får fisken ind fredag (oftest) og så har de været fremme på disken et par gange, når det blir monday, bloody monday. derfor - ingen fisk om mandagen. tirsdag, torsdag og fredag egner dig bedst, men der har jeg sjældent lyst til fisk. det er fanme mærk'li'!

og for en rastløs flimrende minniske som jeg, er det man ikke må altid, imperativt og uden undtagelse det mest interessante!

8 kommentarer:

morten okbo sagde ...

haha ha!!!

Jakob Kristian Sørensen sagde ...

jojo...

perpetri sagde ...

jeg tænkte lige hov vi har da lige spist laks i går, altså i går aftes, for søren da ossse, det var da på en mandag. men så kom jeg heldigvis i tanke om at i går var tirsdag. så det er jo godt nok. og ja, jeg er meget klog, men det er jo noget jeg går helt stille med dørene med. nu, hermed, fordi jakob har skrevet det, er det jo så til gengæld ude i hele verden. det ved jeg ikke rigtig hvad jeg skal sige til.

Jakob Kristian Sørensen sagde ...

det knagme godt per, at i ikke spiste laks i går. eller det gjorde i jo, sådan set, men så var det i hvert fald godt at det ikke var mandag i går, når i nu spiste fisk og man ikke må om mandagen. for det må man nemlig ikke per. faktisk per, så fik i nok en rigtig lækker laks i går. for der var det jo tirsdag, og der er fiskene næsten aller bedst. om tirsdagen altså. og hvis du, i modsætning til jeg selv og mårdenökbö, ikke er fuld af løgn, så har i jo faktisk fået laks på den dag der næsten er aller aller bedst til at spise fisk - og laks er jo fisk - og så på den aller bedste dag overhovedet! sejt!

perpetri sagde ...

lyssejt eller mørksejt? og det var laks jeg mente. det starter du jo også med at skrive om, faktisk helt ned til starten af sidste linie. og jeg synes også at nu var der styr på det med mandag og tirsdag og laks, og så slår du lige pludselig om og slutter af med en helt anden fisk. jeg kunne godt tænke mig at få morten okbo indover på det her.

perpetri sagde ...

men det er måske fordi de der fisk (lyssejt og mørksejt og laks) er lidt i samme fiskefamilie? og så kan man godt slutte af med en lyssejt selv om man har snakket om en laks? er det ikke sådan det er, jakob?

Jakob Kristian Sørensen sagde ...

jaamen altså! lyssejt og mørksejt er skønne fisk. Prøv at sig fisk med et såkaldt lys i. lissom i is. fisk. lyder det ikke flot så per?

men der er også kuller. den er også i familie med fiskene. 'jeg har fået kuller' kan man så sige til de andre næste dag. og det skal så helst være en onsdag eller en fredag eller en lørdag, for hvis det ikke var det, havde fisken (med lyst i) ikke været så frisk som den kunne ha været nej.

og hvad så med den her? 'jeg har fået boller' siger den ene. 'telløk' siger den anden. 'fiskeboller!' siger den ene så til den anden.

øv, det er slet ikke lisså raffineret og slet ikke elegant lissom pers lyssejt og mørksejt. satans.

Jakob Kristian Sørensen sagde ...

men jæ ka jo allywel ægg la var vel. hva med den her fiskfamiliemedlem. lange. der findes faktisk sågar en pragtfuld spisefisk der kaldes blå lange. så kan man jo frexmpel sige' har du enli nogen sinde fået den blå lange?'

den er da faktisk meget sjov ikk? ikksåelegant, men stadig lidt sjov. men måske nok kun en lille. smule. en lille bitte smule i hver fald.