tirsdag den 17. november 2009

pancetta finito


yes, den har ligget rigtig længe i salt og urter. vi har kigget ned til den næsten hver dag, og der har hængt en tung duft af hvidløg, salvie og rosmarin i en lille måned nu. her til aften kom den op af sit saltbad. den er helt fast i kødet. velduftende og man har fanme lyst til at sætte tænderne lige i.
nu hænger den til tørre. ved siden af skinken fra netto og pølserne fra slagteren. chesses greisd. goddemit! vi glæder os til at smage på den!

3 kommentarer:

Signe sagde ...

Nøj, det ser bare godt ud.
Kan den godt holde sig ved stuetemperatur?

Jakob Kristian Sørensen sagde ...

yes, den har stået i salt ved stuens temperatur hele tiden. og nu hænger den bare i køkkenet. hvis den mod forventning ikke kommer til at holde det ud, så poster jeg det her. lige med det samme!

Jakob Kristian Sørensen sagde ...

det lader til at den ikke kan holde sig ved stuetemperatur. altså det kan nok godt, men jeg kan ikke laværme at gå ud og skære en lille bitte luns af sårn hele tiden engang imellem. den er crazy! urterne brager igennem og jeg er sendt helt afsted!