onsdag den 20. oktober 2010

sell out - blog'omercials


så har de skønne giganter fået en finger inden for trussen.

på bloggerne. bye bye til det (ytrings)frie rum, og HELLo til sampling, 'test-lige-min-herlige-fabriks-produkter-og-lad-som-om-du-skriver-helt-neutralt-om-det-på-en-helt-naturlig-måde' så det ligner hvad man i reklamebranchen vurderer som ubetaleligt. det man kalder redaktionel omtale.

jeg kalder det SELL OUT - og mister lysten til det her.

sampling fra hatting - bake off fyldt med kemi - det indgyder ikke respekt hos mig! ismaskiner der kan vindes på den og den betingelse - meld dig som min ven og faste elsker - er det mest skolegårdsagtige stunt jeg længe har set.

vil du være min for en femmer?

sådan kan det foregå hvis man er 8 år og på røven i skolegårdens barske klima, men for voksne mennesker der burde bevare deres kritiske sans - i det mindst for at opretholde et minimum af troværdighed - der burde den slags i mine øjne afvises blankt. måske endda med en hånlig latter der kan signalere noget i stilen af 'hvem fanden tror du egentlig du taler med?'

bloggeri hører til i et ucensureret rum, hvor tanker og holdninger har frit spil. at invitere industrien indenfor på den facon, lugter fælt af desperat prostitution og tankeløshed. i hvert fald der hvor jeg kommer fra.

10 kommentarer:

Kasper Bergholt sagde ...

Godt brølt!

Jakob Kristian Sørensen sagde ...

Tak Kasper. Jeg brøler kun når jeg har trang til det, og det har jeg i den her forbindelse!

God aften!

Jakob

Ibs sagde ...

Det kan jo være fint nok med gratis ting og anmeldelser, men så skal det helt bestemt fremgå, at det ér anmeldelser og sårn. Ellers går'ed ik.

Jakob Kristian Sørensen sagde ...

Ja det kan man sige. Naturligvis er anmeldelser både værdifulde (for læsere) og relevante. Men når man er i et tæt samarbejde med fødevareindustri såvel som køkkengadgetpushere, så er ens troværdighed som fri skribent undergravet og udhulet. Fraset her er muligheden for at ens ambition som skribent/blogger er langt lavere end at være troværdig. Personligt holder jeg blot ikke af mikrofonholderi. Hverken i den gastronomiske, den kulturelle eller politiske verden.

Anonym sagde ...

Bitter much?

Mettes Mad m.m. sagde ...

Helt enig. Jeg er i princippet fuldstændig ligeglad hvor mange der følger med eller ej i min blog. Jeg hygger mig med det, og gør det som en slags "virtuel-huske-kogebog" til mig selv. Så er det jo bare dejligt hvis andre kan blive inspireret:)

Jakob Kristian Sørensen sagde ...

Søde anonyme skat, det er et interessant synspunkt du bringer på banen. Omend lidt kluntet formuleret.

Hvis du skulle have lyst til at uddybe det, er du mere end velkommen til at gøre det her.

Hvis du også har lyst til at sende mig nogle spændende sms'er, kan du fyre dem af til 27541741. Gør det fra et taletidskort, så er det også helt fuldstændig anonymt.

Tak for kommentaren!

Jakob (det hedder jeg nemlig)

Jakob Kristian Sørensen sagde ...

Mette, inspiration finder man sagtens på din blog!

Jakob

Anne sagde ...

Kære Jakob.
Jeg afprøvede bare mit anglodanske, måske lidt malplaceret. Min pointe er at du i dette indlæg får en snert af bitterhed(og det klæder sgu ikke din engagerede tilgang).
Jeg kan sagtens forstå din irritation, over diverse madbloggeres temmelig ukritiske tilgang(omgang?) til industrien(der i øvrigt siger langt mere om dem selv, end det du udtrykker). Der er ingen tvivl om at du sætter pris på rene råvarer, men der er masser af almindelige mennesker, der, når deres kulinariske bølger går højt, kun lige magter at bruge en lidt bedre convenience vare, end den de måske plejer.
De "mad"blogs som du kritiserer, har et sådant publikum. jeg tror nemlig ikke på at deres læsere bliver super inspireret. Jeg tror nærmere vi nærmer os en afart af nysgerrighed, hvor man udover mad og diverse konkurrencer, får et indblik i en andens privatliv, ekvivalenten til at lure ved hækken.
Du må endelig ikke slå os alle i hartkorn med den gruppe, for vi er nogle der godt kan lure, den slet skjulte reklame og som ikke benytter os hattings, kohbergs, whatevers produkter og som rent faktisk foretrækker blogs som er "rene" madblogs.
Og jeg hedder btw Anne og jeg kommer nok ikke til at sms dig, selvom jeg anerkender underholdningsværdien i det.

Jakob Kristian Sørensen sagde ...

Hej anne

tak for din uddybende kommentarer! det sætter jeg pris på. jeg vender lige tilbage med lidt mere på et senere tidspunkt, lige nu er jeg nemlig på arbejde. og ja, det med sms var nu også ment som en morsomt indslag for måske at imødekomme den lidt syrlige tilgang.

jakob