mandag den 13. september 2010

halvkalv - uden flæsk


den er væk nu, men den var sgu også god! en halv kalv ikke? den vejede knap de 130, og de er revet væk. spist på salonen af vores gæster.

en af de interessante ting ved den her slags kød. altså godt kød fra ordentlige landmænd. det er konsistensen når det ankommer. det er helt tørt og knagme rart at røre ved. tørheden kommer fra modningen jo. og det er jo en ting som man næsten har glemt ikke? modning. det foregår i vakuumposer som oftest, men den rigtige - og gode - metode er at hænge det hele dyr i kølerum, hvor der sker ting&sager. bl.a. en udtørring naturligvis. og det er sådan den slags skal gøres!

4 kommentarer:

pedrsn sagde ...

... dyret skal bare ha' nogle ornli' syge klap, hver gang man er inde i boxen! *KLAP*

Jakob Kristian Sørensen sagde ...

guskadennemliså! og hvornår blir det århus?

Ibs sagde ...

Og det er så smååååkt, når man går ind til slagteren hernede og ser alle dyrene, der hænger så fint og modner! I love it.

pedrsn sagde ...

... SNART, SIR JEG JO!!
.. SAGDE JEG!!
. nemlig