mandag den 23. august 2010

kalv & flæææsk

i dag i regnvejr. altså det her er ikke poetisk på nogen måde. det er konkret og lige ud af landevejen. landevejen ja. det er nemlig ganske præcist. vi har været på landet. jonas, thomas, andreas og jeg. os fra salonen altså. vi tog helt ud til kragernes venner. og deres venner er vores venner kan man sige sådan lidt koket og overfladisk. for vi er jo nok kun venner med dem indtil vi lader kniven hugge til og blodet flyde. derefter er de blevet til kødmad for os og vores gæster i 8000 C.

vi var ude og besøge birgit og niels og deres grise og kalve. de har et friere liv end de fleste faktisk. de bor på store lyngdal - og bliver til kød på salon salon. og det er birgit og niels stolte af. dyrenes liv. og vi er stolte af at få lov til at severe kød der har haft det godt da det engang var et dyr. vi får en halv kalv i morgen, og parterer den selv. det samme gjorde vi jo med grissebassen, og det meste af den ligger nu til saltning i den bedste italienske havsalt og en hel masse krydderurter. skinken. er tørret færdig engang i april næste år. glæd jer til det kære gæster!

og så kommer den altså nu. mash. mash. SMASH! de sataner åbner nu desværre her i århus også. men tro mig! dyrene der serveres der. dem der er mærket med USDA. det amerikanske kød altså. er plagede dyr der udsættes for en unaturlig føde baseret på majs og de ser aldrig græs. tag og spis et andet sted. der er findes steder hvor etik betyder lige så meget som brutal gastronomisk spisekvalitet. sådan er det bare.

tag evt. et kig på filmen food inc. then you´ll know.

3 kommentarer:

Klidmoster sagde ...

*klir* *vræl* *hyl* Lyden at drømme og illusioner der brast. Jeg havde sådan glædet mig til MASH, da jeg syntes at byen mangler et bøf-sted. Men jeg gider sgu da ikke proppe mig med mishandlet okse! Heldigvis har de også dansk kød på menuen. Hvor går du selv hen når du er 'bøffen'?

Jakob Kristian Sørensen sagde ...

ja det er fanme problemet ikke? hvor går man hen hvis der skal bøffes? jeg gør hjem faktisk. for jeg kender ikke stedet hvor jeg kan føle mig sikker på kødets etiske kvaliteter. men jeg er sgu heller ikke på den måde hellig eller noget. meget af det jeg selv ender med i munden ved jeg ikke hvad er, ej heller hvor det kommer fra. men når det er klokkeklart hvad der foregår, så er mine småkroner ikke til dem, der vælger udelukkende ud fra køds mørhed og ikke skelner til etik og sund fornuft. i den næste uges tid kan du i hvert fald få en syg kalvekotellet på salonen. og den kalv har klaret sig igennem uden ulykkepiller og hvad vi ellers klarer natten og vejen med.

håber du kigger forbi:-)

Klidmoster sagde ...

De fleste bøffer indtages også herhjemme. Så ved jeg at det er godt øko-kød og garnituren er som regel også meget bedre :-D

Argh, jeg ville super gerne ha' været forbi Salonen til en bid glad kalv - men damper desværre mod Sjælland allerede i morgen. Der er Madbloggersymposium i weekenden og det skal jo opleves. Men efter det, så kommer jeg forbi og ser hvad du har på menuen :-)