onsdag den 6. januar 2010

mangiafagioli


i den del af italien der ikke er toscana. lad os bare kalde det for resten. altså af italien. der kalder man de der så bor i toscana, for bønneæderne. det'fordi. de spiser herre mange bønner.

nånå.

jo, altså. de spiser frexmpl en forret der består af tun i jomfru, rødløg, mere jomfru, bred pernille og cannellini-bønner, som er hvide.

de spiser også ræddi mange ceci. det er kikærter, og dem er mange mennesker glade for. kogt i 3 timer, jomfru + citronnus så er den hjemme. salt også.

jaja.

og stooore hvide bønner. butter beans for nogle, lima bønner for andre. dem har jeg lige brugt en håndfuld af. til mit og mit sidekicks aftensmad i går. lammekølle - der rækker til omkring 17 dage for en på 6 og ham på 37 - kartofler, rosmarin, hvidløg. den kender vi allesammen, og det med gode grunde. og så bønnemos. 150 gr. store sataner (bønner) udblødt og kogt i smadder. 1 fed hvidløg, 1 dl. jomfru, 1 håbefuld håndfuld persille. sale, peppe. wrrruuum i en blender. hovsa ja. citron også, natürlich. og så noget sprødt - crostini for os - til at samle det op med. så er man faktisk mæt inden det lam dér er færdigt. jamanerså.

1 kommentar:

Klidmosteren sagde ...

Å, det er sød musik i mine ører det der! Bønner, linser og kikærter rocks :-)