søndag den 12. oktober 2008

Sølvskeen


Doven søndag og lammet er efter 3 dage i mit co2-forbrugende iskolde køleskab efterhånden tøet op. Den skal laves i ovnen - med nogle rodfrugter til at samle 'the juice' op. Rigtig søndagsmad her i familien. Noget der kan dufte i timerne op til måltidet. Noget der kaster brænde på sultens bål fra midt på eftermiddagen til der engang imellem kl. 18 og 19 - da er vi nemlig parate til at sætte os ved bordet.

Lammet skal som sagt ovnes. Og jeg har planer om at at lave en ansjos-sauce til. Det er lam som i rom - abbachio alla romana. Det er lammesky kogt sammen med ansjoser. Ansjoserne desintegrerer i den kogende væske og afgiver smag, smag, smag. Der er desuden rosmarin og hvidløg til stede. Den universelle europæiske klassiker - lam, hvidløg, rosmarin. Og vi skal have lidt vino til, skal vi. Og måske gæster - hvis vi kan få lokket nogen til her på en søndag.

Opskriften er inspireret af en af mine favorit basis-kogebøger. Sølvskeen. Det er en italiensk bestseller - i årevis. Den italienske husmors madbibel - tilstede i alle italienske hjem. En grundbog der er værd at have på køkkenbordet. Jeg anbefaler den varmt!

Min sølvske - altså den man kan røre med - er fundet på et loppemarked i St. Pauli, Hamburg, Europa 2008. Jeg er vild med dem! Byen såvel som skeen.1 kommentar:

Tove sagde ...

Ærgerligt at jeg først ser det nu - ellers ville jeg sgi gerne spise lidt lammemad sammen med jer :-)