fredag den 28. maj 2010

pastahjerne


det svære er ikke at få det lavet. det er ganske let faktisk. jeg vender jo også tilbage til det igen og igen, ikke? og jeg mener det jeg siger. altså. at det er den letteste og billigste vej til et måltid med nosser og karakter. den letteste vej til at hæve et hverdagsmåltid til et hverdagsmåltid++party! at lave pastaen selv altså. opskriften er jo ovenikøbet til at huske. opovnihjarnen. pr. person: 100 gr. mel - tipo 00. 1 æg. lidt salt. ælt det sammen. grundigt. dejen skal føles glat og tør. lad den få sig en pause på en halv times tid og rul på maskinen eller i ånden. kog frisk pasta ganske, ganske kort.

bonusinfo: lange, tykke 'spaghettier' rullet i hånden hedder pici, og er bedst i toscana.

3 kommentarer:

Signe sagde ...

Til trods for hvor nemt det egentlig er, er det foruroligende sjældent jeg laver det :-(

Kristian sagde ...

JA, når det er så let, så er det skuffende at man ikke laver det selv noget oftere.
At de hedder pici erindrer jeg ikke, så tak for hukommelses opfriskeren! :-)

Jakob Kristian Sørensen sagde ...

selv tak. ja det er nemlig noget man lige skal sparke sig selv i roeven for at faa gang i. men det er virkelig indsatsen vaerd!