fredag den 29. maj 2009

flåede tomater


En dreng på 5 spurgte mig i går morges om hvordan man egentlig flår tomater. 'Sådan i virkeligheden' spurgte han, som om der var forskel på vores verden og så den der virkelighed. Og mon ikke han i øvrigt har ret - jeg har i hvert fald svært ved at skelne en gang imellem. Altså mellem virkelighed og fiktion. Ofte faktisk.

Tomaterne blev så i øvrigt til sugo - tomatsovs, hvori der simrede polpette - italiano for kødboller... how high?

Flå dem: tomaterne får et kryds i nakken. Kog en gryde vand og læg tomaterne i 1-2 minutter. Sigt vandet fra og flå skindet, der nu er løst og rynket, af. Det går hurtigere end du kan nå at sige blåbærtærte!

brøde


i går var jeg til et møde med mads fra vin etc. vi havde i forvejen besluttet at vi ville lave noget under vores møde. noget med mad og hænder ned i skidtet. vores møde handlede om haver og mad - mere om det senere.

vi bagte brød af suresen + favoritgær fra rapunzel, frø, ølandshvede og lotsaluv! vi fik disse boller op boller ned ud af det + 2 brød. 2 ordentlige brød endda.

man kan vel kalde sådan en seance for et brøde i stedet for blot et møde?

torsdag den 28. maj 2009

tostado - favorit


foto: thomas mikkelsen, skovdal&skovdal
andreas og jeg har mange favoritter. det her er vores #1 favorite morgenmad - weekend såvel som hverdag.

gammelt brød - ikke for gammelt, men sårn halvgammelt
xxx jomfru
parmigiano
tomater

grill eller rist brødet. olivenolie på. skær tomaterne i halve, men ikke mere end halve. mas - og det her er vanvittigt vigtigt - tomaterne. vi gentager - mas dem i hænderne, skær dem ikke yderligere. masning giver en meget langt mere (og det er fanme meget) udtalt tomatsmag. overfladen bliver større.
parmesan ud over. sort peber + måske lidt salt.

espresso til. med koff til mig - uden til andreas.

torsdag den 21. maj 2009

dessert


jeg har lært en helt ny dessert idag. andreas har bestemt. og jeg tror han synes det var lidt forbudt og småfrækt at foreslå - men han mente det sgu - og så lavede vi den altså:

flødeskum - meget
næsten hel pose snolder

piske, røre, spise. meget lækkert faktisk. måske til den søde side, men overraskende lækkert!

tirsdag den 19. maj 2009

møde & nye portrætter


en flok mennesker satte sig sammen om et måltid idag. vi skulle snakke om hvad vi kunne bruge hinanden til og sådan. en art netværksmøde. der var tanker, billeder, stil, kok og møbler tilstede. hyggeligt var det. vi samledes om et måltid. det så sådan her ud:

surdejsbruschetta (af suresen) m. vilde tomater, parmigiano, olivenole
æble-aspargesrisotto (gamle æwler - nye asparges, samsø)
salat, citrusvinaigrette & citron verbena fra peter i odense
kaffe og mørk økochokofair

det var hyggeligt - ham der lavede maden, så sådan her ud imens han gjorde det. tak til thomas mikkelsen fra skovdal&skovdal for billederne!

fredag den 15. maj 2009

ikea & kold fredagsmælk


Der højttales nu i hjørnerne om et samarbejde mellem Ikea og en cykelnørdet billedkok med skrivekrampe... Det er noget med næste fredag. Mon han har mælk med? Og hvad går det egentlig ud på det hele?

onsdag den 13. maj 2009

kim - you make me wet my pants!


Så skulle andreas og jeg lige handle ind til et job imorgen. Ovre hos kim gulerod (kongen) i bruunsgade, frederiksbjerg, århus c. Og fanme om han ikke stikker sådan et bundt her hen under snuden på os. Hvad er det? Ja, hvad er det egentlig? Asparges ja. Men lidt mærkelige asparges er det. 'Frankrig' siger kim med sit karakteristiske smil på læberne. En gammel kvinde samler dem i skovene omkring Versailles. Nooooo shit!?!?!?!!???? Med hjem! Små nye kartofler, løvstikke er også i posen. Og smør. Lidt kalvecoulotte - en rest stegt med ramsløg ude fra Risskov. Hvad satan da?

tirsdag den 12. maj 2009

nåjaoghvaså?


Vi er her i huset ikke fanatiske hellsefreaksters - ej heller tøsede på nogen måde. 'Tværtimod!' ville vi svare - hvis nogen gad spørge os. Vi bilder os selv og et par andre ind, at her bor 2 rigtige mænd. Den ene har endda hår på brystet.
Alligevel spiser vi nu altså en hel del salater. Til aftensmand altså. Her en helt frisk og netop spist. Romaine i 2 slags variantversioner, tomater gule, tomater røde, kanøfler, sennepsvinaigrette, hvidløg på skålen, den allestedsnærværende (parmigiano) og æggende. Faktisk ganske udmærket må man sige. Ja det må man nemlig. Og cyklerne kører faktisk rigtig godt på det shit her. Langt og stærkt.

mandag den 11. maj 2009

græsset


fri øvelse med varer fra ingerslevs boulevard, frederiksbjerg, århus c.

grøn som græsset - asparges fra samsø & timianblomst-the.

Fotograf: Anna Overholdt - Skovdal & Skovdal.

se min kjole - rød


fri øvelse med varer fra ingerslevs boulevard, frederiksbjerg, århus c.

rød som solen

Fotograf: Anna Overholdt - Skovdal & Skovdal.

frie øvelser - orange


fri øvelse med varer fra ingerslevs boulevard, frederiksbjerg, århus c.

orange

Stjernefotograf: Anna Overholdt - Skovdal & Skovdal.

mandag den 4. maj 2009

1 kg. rabarber


1 kg. rabarber, 1,5 l. vand, 150 gr. rørsukker, 500 ml. yoghurt nat. Giver 1,5 l. rabarbersaft, 600 ml. rabarberyoghurt og 3 dl. rabarbermarmelade. Se det er fanme at presse alt ud af den citron!

Vi er helt oppe at ringe. Pris for hele baduljen - under en halvtreller!

Samsø


På torvet her på frederiksbjerg, århus c. Lige der købte jeg den anden dag de allerførste asparges fra Samsø. Findes ikke bedre. Risotto med dem og parmigiano og ikke længere!
Jeg købte også disse. Rabarberne - og nu henter jeg Andreas i børneren. Og så laver vi rabarbersaftevand. Og så drikker vi det hele med det samme. Og så spiller vi fodbold nede i gården resten af eftermiddagen. Sweet sukkerchok!

Nogen kan


finde ud af det med bekvemmeligheder. Convenience. Pretty convincing - this is. Importeret af foodsolutions (foodsoutions.dk) og købt af mig ovre i næddo i jægergårdsgade, frederiksbjerg, århus c. Tjek ingredienserne - intet med E. Vand - ja. Løg - super i en løgsuppe! mælk - helt ok! Smør - we all like that shit! mel, blommen fra et æg, salt og muskatnød. mus. kat. nød. Det er sgu da et rent produkt hva. Recommended by me... Med revet parmigiano og en dråbe olivenolie, gammelt brød på risteren. Jay-ok! Mærket hedder: Les Mets de Provence. Bedre end alt det snalder der findes ready-made i dagligvarelighusene rundt omkring.

fredag den 1. maj 2009

in a new york state of mind


Jeg har brugt fragmenter af de sidste uger på at rejse rundt i Central Europa og fotografere mænd på cykler. Mænd der kører stærkt. Jeg har altid elsket at køre ned i Europa. Jeg føler mig i langt højere grad knyttet til det, der foregår sydpå, end nordpå. Central Europa overbeviser mig om, at vi her i norden ligger decideret perifert.

Forestil dig at have under 3 timers kørsel til byer som Liège, Paris, Bruxelles, Düsseldorf, München, Wien, Geneve og Zürich?

Men - alt den Central Europa fik mig lige til at savne New York City her til morgen. Jeg savner altid et eller andet og New York City er en forelskelse jeg aldrig kommer mig over! Jeg ville med fornøjelse hænge ud på The Coffee Shop, Union Sq., her til formiddag. Gå hen på Patria på Park Av. og hilse på kokkene. Få en bid i køkkenet. Gå ned forbi Washington Square og finde en lille italiensk café. Bar Italia. Købe espresso #5 og en Reubens sandwich. Reubens. Jødisk-russisk af oprindelse. Nu en New York cosmopolsk verdensborger. Corned beef (oksebryst), smeltet emmenthaler, sauerkraut, russisk dressing med peberrod. Very - very very very New York City! Faktisk som noget i en drøm. Jeg ville gøre som noget i drøm.