søndag den 30. november 2008

Verdens stærkeste brand?


Coca Cola-manden leger med sine flotte julegaver. , bla. en dukke med psykopatisk blik
Foto: www.thecoca-colacompany.com 1936


Man kan selvfølgelig spørge sig selv hvad han egentlig vil sælge. Og i bund og grund er det måske det helt geniale at han egentlig ikke sælger noget som helst? Well - efter min mening er han det stærkeste brand vi har - større en Toyota, McD og ... Coca Cola. Og var der i øvrigt ikke en forbindelse der?

The original Coca Cola-man, 1931
Foto: www.thecoca-colacompany.com 1936

fredag den 28. november 2008

Spørg ham her


Vi har en grandiøs tradition for kulinariske læserbrevkasser her i Danmark. Tænk bare på Hüttemeyer f.eks. Det er naturligvis en tradition jeg gerne vil skrive mig ind i - så fra nu er kassen åben. Send mig dine gastronomiske spørgsmål - store som små - så får du mit bedste svar!
Kan man putte grov sennep i de brunede kartofler? Er sild så godt som de siger? Er der en mening med galskaben? Og så videre - bare kom an!

Skriv til kulinaria@gmail.com - de bedste svar (og spørgsmål) bliver lagt ud her på siden!

Ps. Svarene er JA, JA og NEJ!
Pps. Jeg svarer på alt!

onsdag den 26. november 2008

Der arbejdes på højtryk!



Innovation i fødevarebranchen?


Hey Mr. barkeep, make it a double! Super size me, please...
Intelligentiaen har været på besøg i afdelingen for nye tiltag igen - festen vil ingen ende ta'!

Engl. Innovation in the Danish foodbusiness....??? Come on...!

søndag den 23. november 2008

Ged, grønt, vino & Paris-Roubaix. PARIS-ROUBAIX!


Foto: Andreas Sylvester Bender

Selvom man har kradsemærker på ryggen fra en eller den anden krise, kan man godt føle sig priviligeret. Jeg fandt igår en stor steg af dansk kødged i min fryser. Andreas og jeg var på besøg på en gedefarm i foråret og havde købt kød med hjem til at teste - og evt. skrive lidt om.
Det stykke lavede jeg så i går - og det blev faktisk til at skrive (hjem) om. Geden blev bundet som en anden Pinocchio og brunet grundigt af. Fennikel, hvidløg (gallore), gulerødder, løg og vino, vino, vino. Reduceres i 15 min. Geden ovenpå. En på låget og afsted ved stille varme i 2 timer. Det fungerede - selvom kødet var fra bov SM - altså forben - uden ben - bundet grundigt op.

Foto: Andreas Sylvester Bender

Det priviligerede hænger desuden sammen med, at jeg deler min voldsomme fascination af cykelsportens verden med min søn Andreas på 5. Og vi er mere end enige om at vi vil afsted - i en Volvo - i midten af april næste år. Ned og se Paris-Roubaix 2009! PARIS-ROUBAIX - l'enfer du Nord!

Engl: This weekend i did a test of braised goat in fennel, carrots, lots of garlic and wine. It was tender and succulent - deep and intense in flavour. Also - Andreas and I decided to go and see the race Paris-Roubaix in April 2009. We are already extatic about it!

fredag den 21. november 2008

Michael - min trøffelhelt!


En stor hvid satan rives ud over min tallerken!
Foto: Søren Gammelmark - gammelmark.com

Jeg har lidt ondt i hovedet i dag. Det er en der hedder Michaels skyld! Larsen kaldes han faktisk. Jeg var rent ud sagt så svineheldig at være inviteret til Svineriets gastronomiske højdepunkt - festen for de hvide Albatrøfler! Det var en fantastisk aften med fantastiske trøfler i fantastiske mængder, fantastiske vine og fantastisk selskab! Mine kopfschmertzen har noget med de fantastiske vine at gøre i øvrigt... Tak er kun et fattigt ord!


Gnocchi, risotto & pasta - med trøffel, trøffel, trøffel!
Foto: Søren Gammelmark - gammelmark.com

torsdag den 20. november 2008

mere emballage


Jeg er i gang med at lave det man kalder et portfolio. Det er en mappe der viser noget af det jeg kan med madbilleder. Og så selvfølgelig noget af det jeg har produceret til det kommercielle marked.

I den forbindelse kigger jeg arkiverne igennem og faldt over dette. Det er en serie økologiske brødblandinger der hedder Organic Cooking. Serien blev lavet for Foodsolutions sammen med Tine Bagge Lautrup (Manzart) som jeg har lavet både XOKO og forskellige andre emballager med. Fotos er skudt af Runi fra Photopop.

Denne serie sælges i Super Best - og det er i øvrigt et fint og godt produkt!

tirsdag den 18. november 2008

Aftryk, udstilling - foodprints



Ja, nye idéer kommer fra jeg ved ikke hvor. Her til morgen var musen den efterladte opvask fra igår. En pande fra Italien. Tydelige aftryk
af stegte pølser i fedtresterne. Det var kålpølser og de var gode. Rigtig gode. De blev sendt afsted sammen med min barndoms haderet - stuvet hvidkål. Den kan jeg godt lide nu (hvor jeg er blevet voksen???) - specielt med kålpølser!

Hvad angår regionale særheder i retning kanelkål osv. kan jeg informere om at jeg går ind for masser af sort peber og lidt muskatnød. Kanel er til risengrød.

Desuden - der går nu rygter i den danske kunstundergrund om, at en århusiansk kok gør sig store tanker om sig selv og nu skal udstille madbilleder som kunst. Hvad er det dog for noget?

Tilbage til det med idéen og opvasken. Jeg vil lave en serie billeder med aftryk. Mads aftryk. Altså ikke noget med nogen som hedder Mads - men noget med det aftryk noget mad giver på noget andet (f.eks. en tallerken). Ja, ja... Serien skal hedde foodprints.

Engl.
Rumours in the Danish art underground says, that some chef from Århus thinks big thoughts - mostly about himself - and he will do an exhibition of some of his food pictures. Stay tuned rite here!

New series coming up - not FOOTPRINTS - but FOODPRINTS. See it here - some time this year!

fredag den 14. november 2008

Sustainable = intelligent


For kort tid siden var Brdr. Freitag på besøg på LYNfabrikken her i Århus. Her er et godt citat fra deres foredrag om deres holistiske vinkel på design og brands. Foredraget kan findes som podcast på LYNfabrikkens hjemmeside...

God Freitag!

XOKO


I sommer havde jeg en meget interessant opgave for Foodsolutions. Sammen med Tine Bagge Lautrup fra Manzart skulle jeg finde et navn og det man kalder en identitet til nogle helt igennem fantastiske chokolader. De kommer fra Schweiz - chokoerne - og er vitterligt forførende i deres klare chokoladesmag og - ja nærmest sexede - cremede konsistens. Puhada - wow!
De sælges i Rema 1000 og jeg kan ærligt talt kun anbefale dem. Navnet XOKO kommer fra Aztekernes oprindelige navn for chokolade - nemlig xocolatl. Sådan blev den historie skrevet, ja.

Chokoladerne kom til at se sådan her ud. Det er Tine der har lavet designet - og den slags er hun dygtig til!

De er naturligvis økologiske og fair tradede.

Martini Rosso & Jacques Pepin


Hvis jeg skal have en drink i denne weekend bliver det altså den her:

Reverse Manhattan (cool navn!)

Isterninger
Martini Rosso
Et godt stænk Bourbon
Friskpresset øko-citronsaft

Stirred - not shaken!

Inspireret af en af de største kokke. Jacques Pepin - manden bag bøger som 'The Apprentice' og 'Jacques Pepin's Complete Techniques'. Den første er hans memoirs om vejen fra franske køkkener som køkkendreng til livet i New York City som immigrant kok og senere køkkenchef og stjerne celeb-tv-kok.
Den anden er alt hvad der skal vides for at køre det franske parti.


tirsdag den 11. november 2008

Im having a friend for dinner!


Photo: Grand theft from Hélène Magnûssons blog

This post is in English. Well - because i feel lucky today and im having a friend for dinner. Actually it will be an early lunch (impatience...) but dinner just sounds better. My friend is the small wonder
ful eggs from the sturgeon - also known as CAVIAR! And in a rose pattern shape!!! Waddayasay? Watch this post at Hélène Magnûssons blog...

mandag den 10. november 2008

Snigpræmiere - sneak pre-view fra KIBN

Andreas vil gerne lige fortælle jer noget om brød - foccacia faktisk - med hørfrø og kamutflager, som så i øvrigt er durum.



Sådan er det bare!

lørdag den 8. november 2008

KiC


Andreas, Per Petri og jeg har været til KiC. Kunsthåndværk i Centrum - en art udstilling i Ridehuset (Rideren på lokalt Århus C'sk). Det var noget svingende - synes vi i hvert fald. Men Anna Olivia, Helene Vonsild og noget fantastisk og spøjst der hedder Petrucha var ret klart de bedste 3 stande! Klart! Der kommer et billede af en super fed brandhane med en sej dreng på lidt senere. Nu skal vi ud og fiske!

torsdag den 6. november 2008

how to make miso soup


Noget af det første jeg lærte som kokkeelev var at lave miso-suppe. Og da jeg nu synes jeg er blevet totalt sporty med cykeltøj, racerstyr og spinning til elendig musik - ja, så ville en skål af rene aminosyrer og sundhed i flydende form vel være det rigtige til frokost i dag. Det er i øvrigt også piv-koldt - og så er suppe sagen! (plus 2 rubbere bagefter, for suppe er ikke rigtig mad)

Ned til vietnameserne i Banegårdsgade - Far East Trading - og købe ind. Hurtigt hjem i en Volvo. Og så - øverst i miso-pakken lå denne vejledning i hvordan man laver miso-suppe med kartofler og løg. Det må vel være det nærmeste man kommer en dansk udgave. Anyways - den er helt fantastisk direkte, enkel og nuser ud over det sædvanlige. Det er en fotokopi af en fotokopi der er printet på et stykke krøllet gult papir. Foldet nænsomt sammen og lagt øverst i pakken. Det er fedt mand!

Ready For Use - Try Now!

Når KIBN åbner (min TV-kanal...) kommer det aller første program til at handle om hvordan jeg så laver miso-suppe. Lover. Ama'r halshug.

onsdag den 5. november 2008

KIBN - K - I - B - N !!!


Her kommer snart den hemmelige adgangskode til en ny international tv-kanal. Its all about food - and stuff!

Vent spændt! Det kommer til at betale sig i sidste ende og ingen vil fortryde!

Kulinaria International Broadcasting Network - opening soon!

Indbydelse til virtuel reception lige om hjørnet - med live-streaming og det hele. THE WORKS som man siger...

Vi knokler på redaktionen for at få de sidste løgnehistorier på plads!

Følge med lige HER!